Mladí lidé s mokrým řidičákem bourají u Nezbavětic

Mladí lidé s mokrým řidičákem bourají u Nezbavětic

Mladí lidé s mokrým řidičákem bourají u Nezbavětic

15.června 2022

Plzeňsko - Velký podíl na nehodách, jež se staly na silnici na Losinou na hlavním tahu na Nepomuk nedaleko odbočky na Nezbavětice na Plzeňsku, mají mladí řidiči. Jak vyplývá ze statistik Portálu nehod, který upozorňuje na místa, kde se za poslední dva roky nejvíce havarovalo, způsobili ve zmíněném úseku pět z celkem patnácti střetů.

/assets/1-foto-nezbavetice.jpg

Nezbavětice | Foto: HZS

Podle Jana Chalase ze společnosti DataFriends, která je autorem a provozovatelem Portálu nehod, zde nejvíce bourají mladí řidiči ve věku 18 až 24 let. „A pokud bychom věkovou hranici posunuli až na 31 let, mají na svědomí ještě o dva karamboly více," uvádí Jan Chalas. Riziková v tomto místě je tedy spíše nezkušenost začínajících motoristů. Lokalita na silnici I/20 severozápadně od obce se vyznačuje zatáčkou, která navazuje na poměrně dlouhé rovinky. V této zatáčce není vidět přes vnitřní stranu, jelikož je vyvýšená mezi se stromy.

Nehodové místo najdete zde.

Policie ve zmíněném období šetřila u Nezbavětic devět lehkých a jedno těžké zranění. „Nehody jsou spíše spojeny s hmotnou škodou, jinak na území Plzeňského kraje nemáme žádné rizikové místo, kde by docházelo dopravním nehodám s fatálními následky,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Při jedné z dopravních nehod zde před časem došlo k poškození tří osobních aut a k jednomu zranění, a to deset minut před polednem. Autobus hromadné dopravy vyjížděl ze zastávky ve směru jízdy od obce Losiná k obci Želčany a Škoda Octavia jedoucí ve stejném směru jízdy mu dávala přednost. Následně se přiřítila Škoda Yeti, kterou ale 26letý řidič nedobrzdil, strhl řízení vlevo do protisměru a naboural tam další auto. Viník střetu se zranil a hmotná škoda na vozidlech činila 70 000 korun. Dopravní nehoda zablokovala hlavní tah obce a dopravu řídili dopravní policisté kyvadlově.

K další nehodě došlo u odbočky na Nezbavětice na silnici č. 19. Do příkopu se převrátila dodávka a zraněnou osobu si převzali lékaři záchranky. Mezi Losinou a Nezbavěticemi došlo i k další havárii osobního vozu, záchranáři z místa nehody transportovali do nemocnice 25letého muže a 30letou ženu s lehčími zraněními. Dvacetiletý řidič Fiatu Stilo zde nezvládl řízení v levotočivé zatáčce a v následující pravotočivé zatáčce vyjel mimo komunikaci, kde se auto v příkopu převrátilo na střechu. Z pěti pasažérů se zranila zmíněná dvojice. (tp)

/assets/nezbavetice_denik-630.jpg

Nezbavětice | Foto: HZS

Zdroj: https://pr.denik.cz/cesty-mesty/mladi-lide-s-mokrym-ridicakem-bouraji-u-nezbavetic-20220603.html