U Jihlavy si dejte pozor. Je tam místo vážných nehod

U Jihlavy si dejte pozor. Je tam místo vážných nehod

U Jihlavy si dejte pozor. Je tam místo vážných nehod

Křižovatka mezi Řehořovem a Vysokými Studnicemi v okrese Jihlava drží smutné prvenství v počtu smrtelných nehod v kraji Vysočina. Za poslední dva roky se v její blízkosti staly čtyři vážné nehody. Jde o křížení dvou vozovek, které jsou obklopeny alejí stromů, což může zhoršovat rozhledové poměry.

/assets/kry02767-900x600_galerie.jpg

Rizikové místo najdete zde.

Velké množství dopravních nehod se podle policistů v regionu stává i proto, že řidiči hazardují, při jízdě se nechovají dostatečně ohleduplně a nepočínají si opatrně. Typickým příkladem jsou zbytečné dopravní nehody, které se stanou za snížené viditelnosti, zejména při ranních a večerních mlhách.

Od 1. ledna 2019 do 31. prosince 2020 se na uvedené křižovatce stalo celkem šest dopravních nehod, když ve čtyřech případech se jednalo o střet vozidla s lesní zvěří. „Pět nehod se stalo ve dne a jedna v noci. Při výše uvedených dopravních nehodách nikdo nezemřel, dva účastníci byli těžce zraněni, tři byli lehce zraněni a jeden vyvázl bez zranění,“ upřesnila mluvčí Krajského ředitelství policie Vysočina Dana Čírtková.

Zdroj: https://pr.denik.cz/cesty-mesty/vysocina-20210517.html