Řidiči na silnici I/35 z Liberce na Jablonec ignorují dopravní značení

Řidiči na silnici I/35 z Liberce na Jablonec ignorují dopravní značení

Řidiči na silnici I/35 z Liberce na Jablonec ignorují dopravní značení

Silnice I/35 patří k páteřním celostátním silničním tahům a se svými 333 km je zároveň nejdelší českou silnicí I. třídy, která prochází šesti kraji a třemi krajskými městy. Kromě tohoto prvenství má však ještě jedno, které jí zrovna dobré jméno nedělá.

Jeden z jejích úseků totiž patří mezi deset nejnebezpečnějších míst dané lokality, konkrétně v úseku, který vede z Liberce na Jablonec a Turnov. Silnice je v tomto místě zúžena betonovými svodidly a z důvodu zhoršených podmínek je zde snížena rychlost. Řidiči ale dopravní značení omezující rychlost často ignorují, proto zde za poslední dva roky došlo již k 25 dopravním nehodám, které byly způsobeny právě nepřiměřenou rychlostí a způsobily zranění 20 lidem.

Toto rizikové místo v Liberci najdete zde:  Mapa rizikových míst (portalnehod.cz)

Podle slov Ing. Jakuba Huška, vedoucího provozního úseku Ředitelství silnic a dálnic ČR v Liberci jsou na mostech na silnici I/35 na průtahu Libercem poškozeny krajní nosníky, proto je provoz omezen na připojovacích i odbočovacích pruzích betonovými svodidly a je zde snížena rychlost na 50 km/hod. V současné době běží stavební řízení a po získání stavebních povolení bude k dispozici dokumentace potřebná pro vypsání veřejné zakázky. Předpokládaný termín vypsání veřejných zakázek je podzim 2021 a počátek stavebních prací odhadován na duben 2022. Podle předběžného harmonogramu budou obě stavby trvat 2 stavební sezony.

S ohledem na omezení, které bude zřejmě trvat další čtyři roky, respektujte dopravní značení a to nejen v této lokalitě, ale po celou dobu jízdy. Myslete na to, že dopravní značky mají na daných místech vždy svůj význam. Jezděte tedy opatrně a dodržujte pravidla. Před jízdou se můžete podívat na portál častých dopravních nehod www.portalnehod.cz. Najdete zde další místa, kde byste si měli dát větší pozor.

Zdroj: https://pr.denik.cz/cesty-mesty/silnice-i-35-20210507.html