Křižovatka U Bulhara je jedna z nejrizikovějších v Praze

Křižovatka U Bulhara je jedna z nejrizikovějších v Praze

Křižovatka U Bulhara je jedna z nejrizikovějších v Praze

Praha - Jedno z míst, které v metropoli řadí Portál nehod a policisté k nejrizikovějším, je křižovatka v ulici U Bulhara. Kříží se tam hned několik vytížených dopravních tepen a denně tam projedou desetitisíce aut. Nejčastěji tady policisté řeší nedání přednosti v jízdě a špatné řazení do jednotlivých jízdních pruhů, což potvrzuje i statistika BESIPu.

/assets/bulhar clanek.jpg

Řidiči sem přijíždějí z několika směrů, v mnoha pruzích, celkem z pěti stran směrem od Seifertovy ulice. Navíc už tak komplikovanou křižovatku protíná tramvajová trať. Podle policistů je to tím, že jde o dvě dílčí křižovatky. Navíc jí protíná i magistrála, což je významná pražská tepna.

"Řidiči mají z této křižovatky respekt, křižovatka je to sice rozlehlá, ale velmi přehledná. Pokud dobře najedeme do jízdních pruhů před samou křižovatkou a respektujeme dopravní značení, tak už vodorovné dopravní značení nás bezpečně vyvede. Světla totiž pustí jen jeden pruh, pak by měl být touto lokalitou bezproblémový průjezd," řekl Miroslav Polách, koordinátor BESIP pro Středočeský kraj. Připouští jeden zádrhel, který ale způsobují sami řidiči. „Od Florence na Žižkov nenajíždějí do toho ideálního, často plného pruhu. Snaží se mu vyhnout tak, že zamíří do toho sousedního a pak se chtějí vrátit do správného směru. Z toho může vzniknout problém.“

/assets/krizovatka-u-bulhara_denik-630.jpg

Podle Portálu nehod je Křižovatka u Bulhara 4. nejnebezpečnějším místem v Praze. Za posledních 24 měsíců zde stalo 65 nehod s celkovou škodou přesahující 5 milionů korun. Rizikové místo najdete zde.

Křižovatka je na rozhraní čtyř městských částí - Prahy 1, 2, 3 a 8. Je proto využívaná také chodci. Ti si tady musí podle dopravních expertů dávat pozor. Pražská křižovatka v ulici U Bulhara je postrachem řidičů i za obvyklých podmínek. Mnohem komplikovanější to tady ale bývá, když nefungují semafory.

Samotní policisté považují křižovatku U Bulhara za jednu z nejsložitějších nejen v Praze, ale v celé republice. Proto by uvítali, kdyby ležela celá na území jedné městské části.

Zdroj: https://pr.denik.cz/cesty-mesty/krizovatka-u-bulhara-je-nejrizikovejsi-v-praze-20210930.html